Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків викрили у місті Кузнецовськ, що на Рівненщині, злочинну діяльність 31-річного тренера-важкоатлета Віталія, який робив дітям ін’єкції сильнодіючих небезпечних препаратів, обіг яких заборонено. Чоловік ризикував здоров’ям вихованців, щоб заробити грошей та заодно поліпшити результати дитячої спортивної школи. У 11-літнього Кирила, якого тренував Віталій, в присутності батьків у Кузнецовській медичній частині провели експертизу на наявність наркотиків у крові. Експертиза дала позитивний результат.
Правоохоронці здійснили санкціонований обшук в оселі важкоатлета, під час якого виявили та вилучили близько півтисячі різних таблеток, ампул, флаконів сильнодіючих препаратів, обіг яких обмежено. У спортивній школі працівники міліції знайшли близько 500 пігулок, 20 пакетів із невідомою порошкоподібною речовиною, ампули, капсули та шприци із залишками крові та надписами імен дітей, кому вони вводились та мали вводитись. Крім того, міліціонери вилучили 2140 гривень, приготовлених для купівлі небезпечних речовин. Тренер розповів правоохоронцям, що всі заборонені препарати він замовляв у мережі Інтернет, частину їх збував через соцмережі. Він вів постійне листування з підлітками, де переконував їх у необхідності вживання так званого допінгу. Ця переписка збереглася у комп’ютері спортсмена.
— Нині встановлено вісім осіб, яким Віталій вводив ін’єкції, — зазначив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВСУ в Рівненській області майор міліції Ігор Крутій.
Усі виявлені та вилучені речові докази скеровані для проведення дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр, повідомляють у СЗГ УМВСУ у Рівненській області.