Майже 85 тисяч юнаків та дівчат влітку побувають у санаторіях і таборах відпочинку. Це 57 відсотків від загальної кількості дітей віком від 7 до 16 років. До слова, згідно з планом, кожен район і місто мають забезпечити оздоровлення та відпочинок не менше 55 відсотків школярів, які проживають на їх територіях, повідомили кореспондентові «Голосу України» в облдержадміністрації.
Найкраще до літнього періоду оздоровлення дітей підготувався Хустський міськвиконком. Так, за прогнозами, цьогоріч оздоровчими та відпочинковими послугами у місті забезпечать понад дві тисячі дітей (близько 61%). Також високий показник мають Мукачівський і Виноградівський райони (58,2% і 58% відповідно).
Гірша ситуація в Ужгороді. Міськвиконком звітує про лише 31% відсоток дітей, котрі оздоровлюватимуться влітку. Із показником 50%, який теж не дотягує до визначеного плану, до літнього оздоровчого періоду поки що підійшли місто Берегове, Берегівський та Ужгородський райони.
Тим часом голова Ужгородської райдержадміністрації Руслан Чорнак пообіцяв, що за кілька днів проблема у районі вирішиться і оздоровленням буде охоплено 55% школярів.
— За кошти обласного бюджету зможуть відпочити понад 2,3 тисячі юних закарпатців, — наголосив голова ОДА Олександр Ледида.