У першому всекримському ярмарку вакансій 19 травня в Сімферополі візьмуть участь 68 найбільших підприємств та організацій з різних міст півострова. Робота ярмарку проходитиме в сімох секторах. Зокрема, фахівці центру зайнятості АРК розкажуть про ситуацію на ринку праці й техніку пошуку роботи. Представники навчальних закладів ознайомлять відвідувачів з робочими професіями, повідомили в Головному управлінні інформаційної політики Ради міністрів АРК. Люди з обмеженими фізичними можливостями довідаються про наявність робочих місць, а також одержать консультації про надання їм послуг із працевлаштування. Загалом на участь у заході було заявлено близько 7 тисяч вакансій.

Програмою ярмарку передбачено майстер-класи, презентації, семінари, зустрічі. Крім того, в рамках заходу відбудеться акція «Перше робоче місце», в ході якої сім роботодавців зможуть прийняти на роботу дев’ять випускників професійно-технічних і вищих навчальних закладів.
«Ярмарок вакансій — реальна можливість для молодих і перспективних кримчан знайти собі цікаву роботу з гідною заробітною платою, довідатися, які професії на сьогодні найзатребуваніші. Для роботодавців — надання допомоги з проведення професійного відбору претендентів — спеціалізованих кадрів», — прокоментував важливість цієї ініціативи прем’єр-міністр Криму Анатолий Могильов.