Село Засулля — одне з найбільших у Лубенському районі — залишилося без води. Через несплату населенням комунальних послуг енергетики відключили від постачання усі шість сільських водозабірних свердловин! Тож роль «водовозів» у буквальному розумінні кілька днів доводилося виконувати працівникам місцевої СДПЧ-17 м. Лубни, які й постачали весь цей час до села воду.
Нарешті, минулої середи заступник голови ОДА Віктор Животенко запевнив, що водопостачання села відновлено. Та чи надовго? Адже конфліктна ситуація триває тут ще з 2010 року. Відтоді люди перестали платити за воду, бойкотуючи підвищення тарифів — з 5,7 до 7,5 грн. за куб. м. У березні їх уже «відрізали» від електропостачання, а, відповідно, не подавалася і вода. Проте тоді, на прохання обласних керівників, «Полтаваобленерго» пішло на поступки і тимчасово підключило свердловини. Та через недоплату ПП «Засулля-Житлокомунсервіс» 15 тисяч гривень борг підприємства перед ВАТ «Полтаваобленерго» зріс іще.
Нині, навчені гірким досвідом, люди вже частково погасили борг за воду. Проте в Засуллі ще й досі ходять по дворах комунальники, збираючи «водяні» борги.