а вулиці міст та траса Київ — Харків залишаються в незадовільному
 
Днями відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму за участю депутатів Сейму Республіки Польща. Також у засіданні взяли участь представники уряду, органів місцевого самоврядування, правоохоронних органів, Федерації футболу України та міських організацій.
Голова профільного комітету Павло Костенко повідомив, що на сьогодні в нашій країні питання готовності стадіонів до проведення Євро-2012 знято. Днями УЄФА прийняв усі стадіони, які вже повністю перебувають у його управлінні. Утім, радіти ще зарано, каже парламентарій, адже декілька проблем ще залишається. Зокрема, стан автомобільних доріг. За три тижні до початку чемпіонату Європи всі дороги відремонтувати неможливо, але поліпшити, звичайно, можна. За його словами, практично у відмінному стані — автошляхи від польського кордону до Києва, окрім ділянки Житомир — Київ. Але вулиці міст, що приймають Євро-2012, особливо столиці, та траса Київ — Харків залишаються в незадовільному стані.
«Дуже добре, що запроваджують швидкісні електрички, проте незрозуміло, чому нині хочуть відмовитись від значної частини нічних поїздів, що є зручними для громадян, — сказав П. Костенко. — Оскільки ціни на квитки, запропоновані Укрзалізницею на швидкісні електрички, — занадто високі для значної частини населення, я вважаю, що треба зберегти нічні потяги хоча б на час проведення Євро та на літній сезон». Загалом, зазначив народний депутат, Україна досить гідно підходить до європейського чемпіонату. Виконано колосальний обсяг роботи: здано в експлуатацію всі стадіони, практично всі аеропорти та інші об’єкти.
«Чемпіонат Європи з футболу — це не останній спільний захід України і Польщі, і нас чекає багато вдалих проектів», — переконаний П. Костенко. Голова Комісії фізичної культури, спорту і туризму Сейму Республіки Польща Іренеуш Рась висловив сподівання, що міжпарламентська співпраця не завершиться першого липня (день проведення фінального матчу), а буде продовжена на користь наших народів.
Він повідомив, що на підготовку до чемпіонату Європи з футболу Польща витратила близько 25 мільярдів євро. «До початку чемпіонату встигнемо завершити тільки 87 відсотків інвестиційних проектів, а решту — до кінця цього року або навесні наступного, — розповів І. Рась.