У Тернополі з 31 травня по 3 червня на міському стадіоні відбудеться перший чемпіонат світу з футболу серед команд діаспори. Свою участь уже підтвердили колективи українських емігрантів з Канади, Чехії, Естонії, Молдови. Очікується також приїзд команд з Польщі, Сербії, Хорватії, можливо, і з інших країн.
Головна нагорода — перехідний кубок, виготовлений у Нідерландах. Переможцям також покажуть замки Тернопілля. Турнір проводитимуть щороку в різних містах України. Цього разу він відбудеться під егідою Української Всесвітньої координаційної ради, міської ради і Міжнародної організації заробітчан «Четверта хвиля». Ідея виношувалася давно, і лише тепер її вдалося реалізувати.
Важливо, що тепер Тернопіль може приймати спортивні заходи не лише національного, а й міжнародного рівнів. Днями тут відкрито оновлений центральний стадіон, у реконструкцію якого вклали майже 17 мільйонів гривень з державного та місцевих бюджетів. Арена вміщує 15 тисяч глядачів. Над трибунами із пластиковими сидіннями є накриття, а сучасне освітлення встановила місцева корпорація «Ватра».
На час проведення Євро-2012 головна спортивна арена міста стане найбільшою неофіційною фан-зоною в Україні. Тут встановлять ще два великі світлодіодні екрани, обладнають ВІП-зону, налагодять харчування, відбуватимуться шоу-програми. Очікують також іноземців, тому персонал володіє англійською. Організатори прагнуть залучити до вболівальницького процесу якомога більше тернополян і гостей міста, популяризувати спорт серед молоді.
Тернопільська область.