Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк (на знімку праворуч) провів зустріч із делегацією Комітету у європейських справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки на чолі з керівником Комітету Яном Бауером (на знімку).
«В Україні високо цінують традиційно дружній характер україно-чеських взаємин, в яких важливу роль відіграють парламенти обох країн», — заявив А. Мартинюк в рамках робочої зустрічі з чеськими колегами.
За словами Першого заступника глави парламенту, «ефективним механізмом міжпарламентського співробітництва України та Чехії є обмін делегаціями провідних парламентських комітетів, зокрема, Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції та Комітету у європейських справах Палати депутатів Парламенту Чеської Республіки».
У рамках обговорення міжпарламентського співробітництва А. Мартинюк висловив задоволення, що «важливим аспектом двосторонніх взаємин законодавчих органів обох країн є співпраця парламентських делегацій, зокрема, у форматі роботи міжнародних парламентських альянсів». Він висловив подяку Чеській Стороні за позицію, що її дотримується Чеська Республіка щодо процесу євроінтеграції України.
Своєю чергою керівник чеської делегації Я. Бауер подякував А. Мартинюку за достовірну інформацію щодо ситуації в Україні та підтвердив, що «Чеська Республіка є союзником України». Він мотивував офіційний візит до України чеської парламентської делегації бажанням активізувати співробітництво на всіх рівнях та поділитись досвідом набуття Чехією членства в ЄС.
Я. Бауер подякував А. Мартинюку за відверту розмову.
Прес-служба Першого заступника Голови Верховної Ради.