Як уже повідомляв «Голос України», днями заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко на чолі парламентської делегації (до якої ввійшли народні депутати Юрій Каракай, Валерій Коновалюк, Олександр Скибінецький, Роман Ткач, Тарас Чорновіл, Євген Шаго та Дмитро Шлемко) взяв участь у роботі VІ засідання Міжпарламентської асамблеї України і Республіки Польща, яке відбулося у Варшаві.

Парламентарії обговорили підготовку до чемпіонату Європи з футболу Євро-2012, у тому числі транскордонну співпрацю, а також україно-польську співпраці у сфері обміну молоддю. Зокрема, питання Фонду співпраці шкіл та обміну молоддю. Не залишився поза увагою і перебіг конституційної реформи в Україні.

За результатами засідання Міжпарламентської асамблеї України та Республіки Польща було ухвалено Декларацію, яку підписали Співголови Асамблеї Микола Томенко з українського боку та Цезари Грабарчик з польського (на знімку).

У документі, зокрема, наголошується: «Успіх європейської інтеграції України залежить від швидкого і повного виконання резолюцій Європейського парламенту і Парламентської асамблеї Ради Європи, а також Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ щодо функціонування демократичних інститутів та дотримання прав людини в Україні, зокрема, дотримання прав політичної опозиції».

Окрім того, враховуючи значення парламентських виборів в Україні 28 жовтня 2012 року, висловлюється сподівання, що вони «стануть черговим кроком на шляху розвитку демократії та парламентаризму в Україні, відбудуться відповідно до міжнародних стандартів і всі лідери політичної опозиції матимуть змогу взяти в них участь».

Прес-служба Миколи ТОМЕНКА.

Фото з офіційного сайту Сейму Республіки Польща.