Нетверезих пасажирів не пустять у херсонські тролейбуси. А якщо почнуть качати права — виведуть із салонів силою. І все це — для їхньої ж безпеки.

Оголосити городян під мухою «персонами нон ґрата» керівництво комунального підприємства «Херсонелектротранс» змусив нещасний випадок, коли захмелілий пасажир спочатку вийшов із тролейбуса, а потім раптово намагався заскочити всередину, коли він уже рушив з місця. Важке колесо переїхало йому ноги — людина залишилася калікою.
— Дирекція КП уже попередила водіїв про те, щоб не брати п’яних пасажирів. Якщо ж явно неадекватна людина відмовляється покинути салон, водій по трекінговому зв’язку зобов’язаний передати цю інформацію в диспетчерську, і на наступній зупинці працівники служби контролю виведуть його примусово. У разі спротиву п’яний пасажир передаватиметься в міліцію для притягнення до кримінальної відповідальності за хуліганство, — розповів директор КП «Херсонелектротранс» Михайло Мосін.
Однак низка нещасних випадків у громадському транспорті Херсона аж ніяк не вичерпується п’яним пасажиром, який покалічився з власної вини. Тільки у квітні під час падіння в тролейбусі на вулиці Кулика 77-літня жінка зламала два пальці, а на вулиці Перекопській 65-літня городянка одержала черепно-мозкову травму й переломи ребер. Ці ситуації працівники громадського транспорту, як правило, пояснюють необхідністю застосувати екстрене гальмування через аварійну ситуацію, і тим, що пасажири погано трималися за поручні.