Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко на чолі парламентської делегації, до якої увійшли народні депутати Юрій Каракай, Валерій Коновалюк, Олександр Скибінецький, Роман Ткач, Тарас Чорновіл, Євген Шаго та Дмитро Шлемко, взяв участь у роботі VІ засідання Міжпарламентської асамблеї України і Республіки Польща, що проходить у Варшаві.
У понеділок українська делегація взяла участь у засіданні президії асамблеї. Окрім того, М. Томенко провів зустріч із Маршалком Сейму Республіки Польща Е. Копач. Вони обговорили внутрішню політичну ситуацію в Україні, зокрема, стан здоров’я Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших політичних ув’язнених. Також мова йшла про майбутні парламентські вибори в Україні.
Говорячи про ситуацію довкола проведення Євро, Микола Томенко сказав, що з розумінням ставиться до позиції багатьох європейських політиків стосовно бойкоту української влади, але вважає, що українська держава і український народ не заслуговують на бойкот футбольного Євро. Тому, на його переконання, треба розрізняти політичну і спортивну складові цього питання. За словами М. Томенка, європейські політики мають повне право продемонструвати своє критичне ставлення до нинішньої влади, але в цій непростій ситуації, в якій нині перебуває Україна, вони повинні бути на стороні українського суспільства і української держави, яка зацікавлена на належному рівні провести футбольний чемпіонат.
Українська делегація, як повідомляє прес-служба Миколи Томенка, також відвідала національний стадіон у Варшаві, на якому відбудеться відкриття чемпіонату Європи.
Про підсумки вчорашнього засідання асамблеї, за результатами якої планували ухвалити Декларацію Міжпарламентської асамблеї України та Польщі, читайте в наступному номері.