Команда ЗОШ №18 із Сум (тренер — Оксана Рахматулліна) стала переможцем Національного кубка шкільного футболу Євро-2012, перемігши у фінальному поєдинку, який відбувся на НСК «Олімпійський», учнів школи-ліцею №13 з Тернополя. Основний час — 2:2. Післяматчеві пенальті — 4:3. За грою спостерігало близько 46 тисяч глядачів, відвідали її генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно і віце-прем’єр-міністр України — міністр інфраструктури Борис Колесніков.
Президент ФФУ Григорій Суркіс зазначив, що процвітання професіонального футболу неможливе без міцних підвалин, котрі становлять масовий і дитячо-юнацький. Нам є чим пишатися. У Кубку шкільного футболу Євро-2012 взяли участь 10 тисяч команд, які представляли навчальні заклади з усієї країни. Понад 170 тисяч юних гравців — це справді величезна армія футболістів.
Нагородою для сумських хлопчиків став не тільки кубок, а й комплект квитків на фінал Євро-2012. Яскраве шоу завершилося великим концертом за участю вітчизняних та зарубіжних зірок естради.
Сумські школярі — переможці змагань.
Фото Інформаційного центру «Україна-2012».