Футбол. Одразу після матчу проти «Таврії» тренери і футболісти «Динамо» пішли у місячну відпустку. Коли повернуться (12 і 13 червня), біло-сині пройдуть медобстеження і проведуть втягувальні тренування на клубному стадіоні.
На перший збір до Австрії команда вилетить 14 червня. У добре знайомому по минулих роках передмісті Інсбрука команда пробуде десять днів, після чого повернеться до столиці України. Перепочивши 25—27 червня, «Динамо» вирушить на другий австрійський збір (триватиме з 28 червня по 8 липня).
За іншою програмою проведуть найближчий місяць гравці національних збірних. Максим Коваль, Тарас Михалик, Євген Хачериді, Олег Гусєв, Олександр Алієв, Денис Гармаш, Андрій Ярмоленко, Андрій Шевченко та Артем Мілевський готуватимуться до Євро-2012. А Огнена Вукоєвича запрошено до збірної Хорватії.
За словами Юрія Сьоміна, гравцям «Динамо», задіяним на Євро-2012, будуть надані після турніру десять днів відпочинку. Тому вони, природно, пропустять перший збір і приєднаються до своїх партнерів на другому. Також наприкінці травня—початку червня в контрольних матчах за свої збірні, можливо, зіграють Мілош Нінкович (Сербія) і Адмір Мехмеді (Швейцарія).
На перший збір вирушать також гравці молодіжного складу: оборонці Янко Симович, В’ячеслав Лухтанов; півоборонці Сергій Рибалка, Олександр Чорноморець; нападники Дмитро Хльобас, Андрес Ескобар. Окрім них залучено півоборонця Євгена Макаренка з «Динамо-2» і воротаря Дениса Бойка, котрий повернувся з оренди в «Кривбасі».
На ювілей запросили «Спартак»
У рамках святкування 85-річчя ФК «Динамо» у Києві відбудеться матч зоряних команд «Динамо» (Київ) і «Спартака» (Москва) зразка 80-х років.
За киян зіграють: Віктор Чанов, Михайло Михайлов, Анатолій Дем’яненко, Сергій Балтача, Василь Рац, Олександр Заваров, Іван Яремчук, Ігор Бєланов, Олег Протасов, Геннадій Литовченко, Володимир Безсонов, Олексій Михайличенко, Олег Лужний та інші. Тренером динамівських зірок буде Володимир Веремєєв.
Знаменитий склад прибуде з Москви. Зокрема, за червоно-білих планують зіграти Рінат Дасаєв, Геннадій Морозов, Вагіз Хідіятуллін, Федір Черенков, Сергій Родіонов, Юрій Гаврилов, Георгій Ярцев, Сергій Шавло, Валерій Карпін. До них приєднаються інші дзвінкі імена. Тренуватиме росіян Олег Романцев.
Зустріч відбудеться 26 травня, у суботу, на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського. Початок о 17.00. Партнером ФК «Динамо» в організації зустрічі виступив Ощадбанк. Усі виручені кошти від організації матчу переведуть на рахунок дитячого будинку у Пущі-Водиці, над яким уже багато років шефствує ФК «Динамо» (Київ).
Перед грою ветеранів «Динамо» і «Спартака» на стадіоні імені Валерія Лобановського відбудеться зустріч юнацьких команд клубів, у складі яких вийдуть хлопці 1995 року народження. Цей матч розпочнеться о 15.00.