Не чекати милостині від чиновників, а зробити самим! Так вирішила група молодих людей, які називають себе «Громадською ініціативою». Майже два місяці вони трудилися над створенням двору, приємного для життя. 

 

«Ми знайшли цей нічим не примітний двір на столичних Нивках, — розповідає одна з авторів ідеї Ірина Бондаренко. — Провели збори мешканців, обговорили проект, домовилися про збір грошей на фарбу. В Інтернеті через соціальні мережі зібрали добровольців. Робота закипіла. Домовилися з ЖЕКом, і вони завезли землю та щебінь, мешканці несли старі речі. Згодилося все. Кольорові олівці прикрашають сходи до парадного, гумові чоботи перетворилися на оригінальні вазони. Навіть ліхтарний стовп став майже твором мистецтва. У Європі це називають стріт-арт, я думаю, що й у нас це добре приживеться».

Справді, сірий і похмурий двір перетворився на затишний. «Сама ідея просто захоплює, — додає дизайнер Анастасія, — я в захваті. Живу на Оболоні й запропонувала в нашому ЖЕКу зробити так само, але мені відповіли, що нормативами це не передбачено. А якщо хочете — заплатіть нам, і ми вам не заважатимемо. Прикро».

Художник Олександр почув про цю акцію на одній з тусовок. Запропонували зробити малюнок на стіні будинку — абсолютно законно та безкарно. Прийшов і намалював танцівницю у вихрі танцю.

Навіть мешканці тепер пишаються своїм двором і кажуть, що стежитимуть і охоронятимуть його. Люди підтягуються і з сусідніх будинків, запитання одне: а коли у нас так зроблять?

Фото автора.