На сьогодні практично у всіх лісах Дніпропетровщини спостерігається вищий, 5-й, клас пожежної небезпеки. Про це на прес-конференції заявив заступник начальника Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства Валерій Величко.
Він зазначив, що, найімовірніше, буде запроваджено заборону на відвідування лісів і в’їзд до лісової зони автотранспорту. Він також нагадав, що за розпалювання вогню в заборонених місцях, що спричинило знищення чи пошкодження зелених насаджень, належить адміністративний штраф у розмірі 1—3 неоподатковувані мінімуми доходу громадян, для посадових осіб — від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходу громадян.
— Щоб уникнути пожеж, ми патрулюємо ліси разом зі співробітниками МВС, прибираємо сухостій, зорюємо під’їзні дороги. Для якіснішого контролю ми залучаємо вертоліт Мі-2. Цього року спостереження з повітря збільшено до 270 годин. Крім того, постійно здійснюється контроль із 11 спеціальних вишок. До кінця року плануємо збільшити їх кількість до 14 і все обладнати телеустановками. На сьогодні всі лісгоспи перебувають на бойовому чергуванні, — наголосив Валерій Величко.