У Криму соціальні картки цього року отримають близько 500 тисяч людей. Про це повідомив міністр соціальної політики АРК Олена Семичастна на прес-конференції в Сімферополі. За її словами, ініціатива залучення до проекту «Соціальна карта кримчанина» виявилася цікавою для місцевого бізнесу, як дрібного, так і середнього. Міністр повідомила, що до програми вже долучилося 182 об’єкти торгівлі та соціально-побутових послуг і 121 аптека.
«Соціально відповідальний бізнес іде нам назустріч. Наше завдання — в перспективі розширити список учасників — підприємств і аптек, щоб кримчани в будь-якому регіоні півострова могли скористатися послугами соціальних карток», — сказала Олена Семичастна. І нагадала, що соціальна картка, хоч і не є іменною, як це буде запроваджено в Києві в рамках аналогічного проекту («Соціальна карта киянина»), але видається на конкретну людину.
Нагадаємо, з ініціативи Ради міністрів у Криму реалізується республіканський проект «Соціальна картка кримчанина». Його мета — підвищення рівня соціального захисту пільгових категорій громадян. Відповідно до програми, пільгові категорії громадян зможуть купувати товари та одержувати соціальні послуги зі знижкою 5—7 відсотків.
Напередодні курортного сезону з’явилися паркомати
В Ялті встановлено перші автомати для збору плати за паркування транспорту. Про це повідомили в прес-службі виконкому міськради. Спочатку встановили тільки чотири паркомати. Ще три з’являться найближчим часом. Поруч із паркоматами чергують паркувальники. Їхня функція — не стягувати плату за паркування автомашин, а надавати консультації водіям із приводу користування автоматами.
Як повідомили кореспонденту «Голосу України» в Ялтинській міській раді, встановлення паркоматів «дасть змогу припинити побори, що практикувалися в курортні сезони минулих років, коли за встановлених твердих тарифів на деяких парковках за годину вимагали із власників транспортних засобів і по 50 гривень за годину, і навіть по 100».
Паркомати вартістю 20 тисяч гривень кожний виготовлено у Львові. До кінця року від впровадження автоматів до бюджету міста планують залучити 346 тисяч гривень.
Крим.