Профільне міністерство, мабуть, поставило крапку в довготривалих інтригах і чутках, протистояннях і дискусіях «за» та «проти» (щодо об’єднання чотирьох вузів Закарпаття, його наслідків і керівника та нарешті відміни урядової постанови), призначивши в кінці минулого тижня в. о. ректора Ужгородського національного університету Віталія Ніколайчука. Це —учений-біотехнолог і генетик, доктор біологічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України; довгий час був деканом біофаку. 
На зустрічі з головою ОДА Олександром Ледидою Віталій Ніколайчук сказав, що основна його мета — сучасний розвиток вузу, адже він добре знає колектив, а тому впевнений: разом зможе підняти виш на новий рівень. «Треба покращувати умови навчання наших студентів, оновлювати аудиторії. Насамперед візьмемось за приведення до ладу гуртожитків», — підкреслив призначений виконувачем ректора. — За допомоги обласної влади відремонтовано плавальний басейн «Буревісник». Переконаний, за підтримки Міносвіти та науки, зможемо спільно продовжувати активну роботу і над покращенням матеріально-технічної бази вишу. Приміщення головного корпусу потребують заміни вікон — на це вже заплановано в обласному бюджеті 200 тис. грн., — необхідно приводити до ладу аудиторії, вбиральні. Роботи чимало, тож бажаю вам наснаги та терпіння на новій посаді, — звернувся до новопризначеного керівника вишу голова ОДА. Оскільки літо промине швидко, то очільник області, повідомили «Голосу України» у прес-центрі ОДА, наголосив на важливості вчасної та якісної підготовки котелень, які міська влада Ужгорода передала на баланс УжНУ, до опалювального сезону. 
Окрім низки господарських і матеріальних, перед вузом стоїть чимало суто освітніх, наукових і організаційних проблем, які доведеться розв’язувати також невідкладно. В. Ніколайчук, за його словами, про них знає не з чуток, а тому розпочне масштабну роботу на всіх напрямках.
Закарпатська область.