Парламентська опозиція ще не визначилася зі своїми діями під час нинішнього пленарного тижня. Це залежатиме від того, чи буде в парламенті розглянуто питання про декриміналізацію і приведення до євростандартів вітчизняного кримінального законодавства, відсторонення від посади керівника Державної пенітенціарної служби та виконання інших вимог опозиції, заявив на брифінгу заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко.

Політик висловив стурбованість щодо того, що перед виборами знову порушують  проблеми мови, депутатської недоторканності. Опозиція наполягає на позбавленні недоторканності всіх високопосадовців, включно із суддями та Президентом. М. Томенко нагадав, що про це говорили з парламентської трибуни й представники нині провладної Партії регіонів ще у 2009 році, зацитувавши за стенограмою слова із виступів Олександра Лавриновича та Ганни Герман. Нині опозиція збирає підписи під законопроектом, який передбачає ліквідацію недоторканності з Президента, суддів і народних депутатів. «Закон має бути один для всіх» — підкреслив М. Томенко.

Опозиція також виступає проти внесення на законодавчому рівні будь-яких змін до виборчого закону, заявив М. Томенко Він нагадав, що новий виборчий закон ухвалювався як певний компроміс, тож, за його словами, будь-яке внесення змін до цього документа означатиме перегляд правил поведінки під час виборів. Закон про Центральну виборчу комісію дає право ЦВК у разі виникнення технічних, організаційних та інших проблем ухвалювати роз’яснення. Тож ЦВК, вважає М. Томенко, може самостійно врегулювати всі технічні неузгодженості, зокрема  й те, що у списку кандидатів у депутати має бути записано прізвище, ім’я та по батькові.