Верховна Рада має зберегти свою працездатність, незважаючи на відбиток майбутніх парламентських виборів. Це підкреслив на брифінгу після узгоджувальної ради лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. І п’ять пленарних тижнів, що залишилися до завершення роботи десятої сесії, за його словами, — це цілком достатній час, щоб ухвалити важливі рішення.
Відповідаючи на запитання про вибори міського голови в Києві, парламентарій висловив переконання, що вибори відбудуться цього року, і коли до Верховної Ради буде внесено проект відповідної постанови, він буде проголосований. На думку політика, небажано сполучати вибори різного рівня — парламентські й столичного міського голови, і вибори в столиці повинні передувати виборам до Верховної Ради. «Коли вони можуть відбутися — швидше за все, після Євро-2012», — сказав О. Єфремов.
Коментуючи законопроект про можливість лікування ув’язнених за кордоном, лідер фракції зазначив, що регіонали не підтримують такі ініціативи. Оскільки немає жодної країни у світі, в якій би ув’язнених лікували за кордоном. За словами О. Єфремова, ув’язнені в Севастополі вже подали прохання про те, щоб... їх лікували в тій само німецькій клініці, що й Ю. Тимошенко. «Ми повинні займатися забезпеченням усієї нашої пенітенціарної системи, і якщо на прикладі політиків, які наразі там утримуються, допоможемо розв’язати наявні там проблеми, це піде на користь усьому суспільству, ми станемо більш людяними, — зазначив лідер регіоналів.