Цього року Крим відвідає понад шість мільйонів туристів. Такий прогноз озвучив голова Ради міністрів АРК Анатолій Могильов. За його словами, влітку на півострів прибуде до 1 мільйона автомобілів.
Кількість гостей із Росії залишиться на минулорічному рівні. Однак, на думку Анатолія Могильова, напередодні курортного сезону можна чекати нових спроб дискредитувати курорти Криму за допомогою брехливих сенсацій-викриттів та інформаційних вигадок. Поки що в інформаційному полі все спокійно. Крим працює в стабільному режимі. Влада популяризує його як регіон, де можна комфортно й безпечно відпочити всією родиною.
Наприклад, усі міські пляжі Феодосії посилено готують до прийому туристів. Вони зустрінуть відпочивальників уже 18 травня. Як повідомила прес-служба Феодосійської міської ради, наразі орендарі провели всі основні й найбільш витратні роботи: прибирання, планування, обстеження підводної частини. Залишилося тільки встановити парасолі, тенти, кабіни для перевдягання. На пляжах узято проби води й ґрунту. До середини травня пройдуть підготовку матроси-рятувальники, які тут працюють.