Після теракту в Дніпропетровську до міліції продовжують надходити сигнали про «замінування». Один із таких дзвінків пролунав 8 травня в черговій частині Кіровського райвідділу міліції. Повідомлялося, що біля кінотеатру «Батьківщина» може статися вибух.
Працівники вибухо-технічної служби ГУМВС вибухонебезпечних предметів, на щастя, не виявили. Натомість був затриманий 55-річний чоловік напідпитку, який пояснив, що подав сигнал тривоги, бо йому здалося, що є небезпека для його 19-літнього сина, котрий вчиться поруч.
А до чергової частини Криворізького міськуправління міліції тричі телефонував невідомий і повідомляв, що в місті заміновано автовокзал на вулиці Дніпропетровське шосе, 1, будинок 34 по вулиці Мелешкіна та одна із квартир на вулиці Мусоргського, 34. Зловмисник пригрозив: якщо йому не виплатять 2 мільйони доларів, то там стануться вибухи.
Правоохоронці вибухонебезпечних предметів не виявили. Але про всяк випадок евакуювали 22 особи. Затриманий, раніше судимий місцевий житель 1982 року народження, свій вчинок пояснити не зміг.
За даними фактами порушено кримінальні справи. «Мінерам» загрожують штрафи від 500 до 1000 не оподатковуваних мінімумів доходу громадян або термін до семи років.
А тим часом, за даними головного управління охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА, нині на стаціонарному лікуванні перебувають семеро потерпілих унаслідок вибухів 27 квітня. Один із них у стані середньої тяжкості, шестеро — в задовільному. Всі вони повністю забезпечені необхідною медичною допомогою і вже одержали грошові виплати на свої рахунки.