Цю цікаву обставину, як повідомив народний депутат-регіонал Ярослав Сухий, з’ясували на одному з останніх засідань Комітету з питань соціальної політики та праці під час проведення круглого столу з роботодавцями.
«Загалом ми маємо величезний шанс і можливість стати країною номер один щодо подолання безробіття в післякризовий період в Європі», — зазначив парламентарій.
На його переконання, такі процеси свідчать про те, що сьогодні йдеться про єдність слова та діла влади.
«У соціальних ініціативах Президента мова йде про преференції для роботодавців, які створюватимуть робочі місця (зокрема, для молоді, інвалідів, осіб передпенсійного віку, інших уразливих категорій. —Ред.). Йдеться про скорочення платежів до соціального фонду на випадок безробіття в тому разі, якщо створюватимуть робочі місця», — також нагадав заступник голови Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та праці.
«Тому необхідним є законопроект уряду, який найближчим часом буде внесено, щодо створення робочих місць», — додав політик.
А те, що Україна ввійшла до рейтингу країн із низьким рівнем безробіття, за його словами, свідчить: наша економіка відновлюється після кризи 2008 року.