В Україні триває благодійна акція зі збору коштів для закупівлі інсулінових помп — спеціальних медичних пристроїв, що призупиняють цукровий діабет. Вони мають слугувати хворим дітям віком до п’яти років. За даними МОЗ України, на сьогодні близько восьми тисяч маленьких українців хворі на цукровий діабет, причому ця цифра щороку зростає.
Акцію ініціював і проводить Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця». У Полтаві в рамках акції відбувся благодійний бал, на який запросили депутатів міської та районних рад. Зібралися у престижному клубі «Подіум», що в торговому центрі «Метрополітен». Підготували концерт за участю хореографічних колективів, фіналістів шоу «Х-фактор», відомих солістів. Та все ж головною метою заходу був не відпочинок, а збір благодійних коштів.
Отож упродовж вечора поміж столиками ходили волонтери фонду «Серце до серця» зі спеціальними кружками для збору пожертв. Крім того, організатори акції провели аукціон із продажу творів мистецтва — свої роботи надали як полтавські школярі, так і молоді художники з Полтавського національного технічного університету ім. Юрія Кондратюка та відомі митці.
— Полтавські депутати — люди небідні, подивіться лише на їхні авто, що коштують половину міського бюджету, — зазначив напередодні балу міський голова Олександр Мамай. — Депутати цілком спроможні допомогти хворим, і якщо допоможуть хоча б одній дитині, мети буде досягнуто.
Насправді обранці перевершили сподівання керівника міста: упродовж балу благодійний фонд зібрав понад 10 тис. грн.
 
Полтава.