Працівники митного поста «Ужгород» запобігли спробі незаконного вивезення за кордон понад 3200 пачок сигарет, прихованих від митного контролю в спеціально обладнаних у автомобілі схованках.
І знову в хід пішла хитрість: на кордон 37-річний українець заїхав о п’ятій ранку, мабуть, розраховуючи на стомленість інспекторів, та свідомо обрав для свого легковика спрощену смугу митного контролю — «зелений коридор», щоб безперешкодно та швидко перевезти приховане.
Проте митники вирішили провести поглиблений огляд іномарки. В автомобілі знайшли приховані від митного контролю та не заявлені при усному опитуванні сигарети іноземного виробництва (без акцизних марок). Щоб дістатися до частини товару, довелося знімати акумуляторну батарею та повітряний фільтр. Ще 2960 пачок були у схованці, обладнаній по периметру днища багажного відсіку у вигляді подвійного дна. Їх митники дістали, демонтувавши задній бампер.
Як пояснив чоловік, приховані сигарети йому не належать, віз їх до Словаччини за грошову винагороду.
Інспектори склали протокол про порушення. Виявлені тютюнові вироби вартістю понад 16 тисяч гривень та легковик «Фольксваген» ціною в 70 тисяч гривень вилучено до рішення суду, повідомила «Голосу України» прес-секретар Чопської митниці Вікторія Сенгетовська.
Ужгород.