Генеральний директор—художній керівник Брестського академічного театру драми Олександр Козак вручив колективу Рівненського облмуздрамтеатру нагороди ХІХ Міжнародного театрального фестивалю «Біла вежа — 2014», що відбувся у Бресті. Там вистава рівнян «Останній строк» удостоїлась нагороди в номінації «Краща вистава малих форм».

Повість «Останній строк» написана російським письменником Валентином Распутіним у 70-х роках минулого століття. Згодом з-під його пера вийшла драма спеціально для МХАТу, але ставили її й інші театри. Адаптував п’єсу для рівненського театру, переклав українською мовою, замінивши сибірську говірку поліською, рівненський письменник Віктор Мазаний. Ініціатором перенесення дії вистави з сибірської глибинки на терени Волинського Полісся став режисер, лауреат Національної премії України ім.         Т. Шевченка, народний артист України Володимир Петрів, чим наблизив дію вистави, героїв з їм властивим говором до місцевого глядача.

До речі, виконавиця головної ролі у виставі «Останній строк» рівненська актриса Ніна Ніколаєва (Годунок) теж відзначена дипломом на фестивалі у Бресті в номінації «Краща жіноча роль».