У Дніпропетровську визначено переможців обласного конкурсу «Розповім про подвиг», присвяченого 67-й річниці Великої Перемоги.
Він проводився обласною організацією ветеранів України та газетою «Зоря» за сприяння головного управління освіти і науки облдержадміністрації. Кращі твори учасників були опубліковані в обласній газеті «Зоря».
Окрім оповідань про подвиги на фронтах Другої світової війни підлітки порушили багато нових тем: Чорнобиль, Афганістан, долі солдатських матерів і вдів, порятунок єврейських дітей, діяльність колишніх фронтовиків у мирний час. Не залишились поза увагою і теми про життєвий подвиг інвалідів, які ведуть активне життя і навіть виборюють високі нагороди в параолімпійських змаганнях тощо.
Перше місце у літературному конкурсі «Розповім про подвиг» серед учнів шкіл Дніпропетровської області посіли: Еліна Войт (11 клас, СЗОШ № 80, Дніпропетровськ), автор роботи «Подвиг їх я запам’ятаю навічно»; Єва Харламова (5 клас, ЗОШ № 6, Синельниківський район — «Біля старої груші»); Олександр Козельський (9 клас, Великоолександрівський НВК, Васильківський район — «Бабуся з Бабиного Яру»).
Переможці — всього 30 осіб — отримали дипломи та художні книги. Загалом же на конкурс було подано понад 200 робіт від учнів 3-х—11-х класів.