Підвищення урядом з 1 травня розміру пенсій і матеріальної допомоги відображає реалізацію соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича. Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики і праці Василь Хара.

 

«І, як сказав Президент, — це тільки початок глибокого переосмислення всієї соціальної політики держави та перехід до нової соціальної політики. Це перший гідний крок. 

І, я думаю, це матиме продовження в міру зростання економіки й появи фінансових коштів. Спочатку розв’язуватимуть найбільш кричущі проблеми. І поступово — усі соціальні проблеми, які є в державі. А за останні п’ять років їх нагромадилося багато. І тільки професійними, злагодженими діями влади можна їх розв’язати», — підкреслив В. Хара.

На його думку, слід звернути увагу на те, що в бюджеті на 2012 рік було передбачено підвищення прожиткового мінімуму, мінімальної зарплати, зростання соціальних нормативів. «Плюс до цього ще соціальні ініціативи Президента — звичайно, це гідний подарунок народу в 2012 році», — переконаний парламентарій.

Він також нагадав, що В. Янукович, ще будучи Прем’єр-міністром, завжди приділяв особливу увагу ветеранам Великої Вітчизняної війни.