Україна й Угорщина уклали Угоду про контроль прикордонного руху в автомобільних і залізничних пунктах пропуску. Як розповів після церемонії підписання голова Держприкордонслужби Микола Литвин, документ «сприятиме зміцненню та прискоренню контролю прикордонного руху через українсько-угорський кордон» і допоможе розвантажити пункт пропуску «Тиса».

Крім того, як повідомляє Укрінформ, угода передбачає створення спільного контактного пункту в угорському пункті пропуску «Захонь». Це дасть змогу сторонам активніше обмінюватися інформацією.

У свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхаль Байєр зазначив, що завдяки угоді будуть створені комфортніші умови для громадян обох країн, і зменшиться завантаженість пункту пропуску «Чоп-Захонь». За його словами, документ відкриє дорогу європейським інвестиціям, які будуть виділені на реконструкцію п’яти пунктів пропуску на спільному кордоні.

На знімку (зліва направо): Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні Міхаль Байєр і голова Держприкордонслужби України Микола Литвин під час прес-конференції.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.