Слідство у справі про теракти у Дніпропетровську не встановило жодного зв’язку між цими подіями та проведенням в Україні Євро-2012.  Про це повідомив під час відеомосту Київ—Москва керівник міжвідомчого штабу з безпеки та правопорядку під час проведення футбольного чемпіонату при Президентові України Олександр Бірсан. Утім, міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко все-таки закликав громадян повідомляти про всі підозрілі предмети. Виявляти їх тепер стане легше — з центральних вулиць деяких великих міст, зокрема столиці, вже прибрали бетонні урни. Саме в них терористи у Дніпропетровську заховали вибухівку.
Перевірили навіть безпритульних
За словами Віталія Захарченка, до розшуку причетних до вибухів у Дніпропетровську залучено понад 700 слідчих та оперативників. Міліція перевірила 1,5 тисячі безпритульних, смітники, 35 залишених без нагляду автівок. Однак основної версії у правоохоронців досі немає. Як запевнив міністр, «зараз кількість версій звужується». Достеменно відомо, що для терактів злочинці використали саморобний пристрій фугасної дії. Елементами ураження стали бетонні урни, які під час вибуху перетворювалися на осколки. «Найпотужнішим був останній, четвертий, вибух — 300 грамів тротилу», — заявив Віталій Захарченко.
Натомість у екс-заступника глави МВС, народного депутата від «НУ—НС» Геннадія Москаля є своя версія цих подій. Як пише газета «Сегодня», він заявив: «Вибухи вочевидь були організовані непрофесіоналами. Тут найбільш логічно шукати злочинців серед молоді, яка просто у такий спосіб самостверджується. І відсутність мотивів робить цей злочин таким, який практично неможливо розкрити».
Людей заспокоюють «телефоном довіри»
Тим часом, як повідомляє наш власний кореспондент у Дніпропетровській області Тетяна ВАЛІГУРСЬКА, місцева влада робить усе можливе, аби допомогти постраждалим. Загалом дніпропетровські медики надали допомогу 30 особам. Дільничні терапевти, педіатри та психологи щоденно стежать за станом здоров’я тих, кого виписали з лікарень. Для надання психологічної допомоги жителям Дніпропетровська цілодобово працюють три «телефони довіри». 
День народження у лікарні
Станом на вчора у лікарнях залишалося 10 постраждалих. Одна з них — Раїса Андріївна Грозь, яка дістала численні осколкові поранення. Того ж дня її прооперували. Зараз стан пацієнтки лікарі оцінюють як тяжкий, але стабільний. 3 травня Раїсі Андріївні виповнилося 77 років. З днем народження її особисто привітав голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул (на знімку вгорі). Він подарував квіти, висловив свою підтримку та побажав швидкого одужання.
Перший заступник голови Національного агентства з підготовки та проведення в Україні футбольного чемпіонату «Євро-2012» Олександр Бірсан, головний консультант відділу стратегій реформування сектору безпеки Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Марія Гуцало.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА та прес-служби облдержадміністрації.