Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 29-й тур. 30 квітня.

«Зоря» — «Динамо». 0:0. 19 800 глядачів. Рефері — Абдула (Харків).
«Таврія» — «Ворскла». 0:2. 5 300 глядачів. Рефері — Дердо (Іллічівськ). Голи: Янузі, 39, Ребенок, 90.
«Металіст» — «Шахтар». 1:2. 38 633 глядача. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Бланко, 11 — Адріано, 36, Фернандіньо, 50.
«Олександрія» — «Чорноморець». 1:3. 2 715 глядачів. Рефері — Романов (Дніпропетровськ). Голи: Шевченко, 6 — Бакай, 11, 59, Леонардо, 38. Вилучено Краліка («Олександрія», 68, два попередження).
«Оболонь» — «Іллічівець». 0:0. 4 000 глядачів. Рефері — Козик (Мукачеве).
«Металург» — «Дніпро». 0:3. 2 500 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Зозуля, 8, 69, Калинич, 41.
«Карпати» — «Кривбас». 2:0. 8 700 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Кополовець, 57, Кас’ян, 83 (п).
«Арсенал» — «Волинь». 3:0. 5 124 глядачі. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Гоменюк, 62, Кобахідзе, 67, Аржанов, 79.
Бомбардири: Селезньов («Шахтар»), Майкон («Волинь») — по 13 м’ячів, Адріано («Шахтар»), Ідейє, Ярмоленко (обидва — «Динамо») — по 12, Шиндер («Таврія») — 11.
Формально «Шахтар» ще не став переможцем поточного чемпіонату. Але мало в кого викликає сумніви його перемога в останньому турі над «Олександрією». У те, що в Харкові станеться диво і донеччани загублять очка, вірили, либонь, найнаївніші.
А от у динамівців Києва можуть бути претензії лише до себе за те, що не знайшли бодай однісіньку стежину до воріт «Зорі» на її полі. Господарі організували оборону — ну справжній тобі цемент. А що вдієш, луганчани билися чесно і завзято, насамперед рятуючи себе, а не робили якусь там послугу іншому клубу. Адже очко, здобуте в матчі з киянами, стало для них по-справжньому «діамантовим». Воно гарантує тепер «Зорі» право залишитися в Прем’єр-лізі.
Зрозуміло, що тренерський штаб «Динамо» чудово знав, що «Зоря» вестиме глуху оборону. Але його провина, що не придумав якихось ефективних тактичних ходів. Гості створили кілька напівмоментів і не більше. Злагоджених гострих командних дій на потрібних швидкостях у них не вийшло. За умов насиченого захисту логічно було б бити по воротах здалеку і середніх дистанцій. Та лише одного разу Корреа завдав такого удару. І все...
У футболістів «Дніпра» й «Арсенала» та їхніх уболівальників тепер піднесений настрій. І це не дивно, бо ці клуби не тільки здобули переконливі перемоги, а й путівки до турніру Ліги Європи. В завершальному турі вирішуватиметься доля «Карпат», «Оболоні» та «Олександрії». Тоді ми дізнаємося, кому з цієї трійці дістануться два останніх місця, а з ними виліт до першої ліги.