Учора для українських випускників пролунав останній дзвоник. Цього року у зв’язку із проведенням в Україні міжнародного футбольного чемпіонату «Євро-2012» одинадцятикласникам довелося формально «піти зі шкільного двору» раніше, ніж зазвичай. Слідом за ними, уже 11 травня, завершиться навчання і для дев’ятикласників. Інших школярів відпустять на канікули 25 травня.

На жаль, випускникам у День останнього дзвоника довго гуляти не довелося. Для них пролунала сурма, що символізує початок марафону підсумкової перевірки знань. Уже сьогодні випускники пишуть першу частину державної підсумкової атестації — переказ з української мови.
 
За тиждень до 11 травня, учениці 11-го класу 202-ї київської школи Юлії С. доведеться складати ще математику (профільний предмет) та англійську (предмет на вибір). І вже з 15 травня марафон продовжиться тестами Зовнішнього незалежного оцінювання. А в проміжок атестаційного забігу (12 травня) — бал. У цей день у столиці 16365 випускників отримають документ про середню освіту.
— Начебто в нас менше часу на підготовку до тестів, ніж було у випускників торік, але, як на мене, відпочиватимемо ми більше. До червня вже «відстріляємося», а там залишиться чекати відповіді вишу — вступив чи ні, — каже Юля.
Щоправда, не всі одинадцятикласники налаштовані так оптимістично, як вона. Деякі «не вписуються в поворот» пропонованих обставин і нарікають на Євро-2012. Що ж, ліквідувати прогалини у знаннях за кілька днів справді не вдасться. У підготовці й до чемпіонату, й до іспитів, й до ЗНО головне було — все правильно розпланувати: і час, і сили. На жаль, це вдалося не всім...
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.
Інші фото з цієї події шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.