Справжніми посланцями весни на прилавках ринків Одеси стали черемша, щавель, молодий часник, крутобокі огірки, кріп, петрушка, васильки, кіндза та м’ята перцева. Саме ці дикороси та культурна зелень сьогодні найпопулярніша продукція на ринках. Огірки продають по 28 грн. за кілограм, редис — 10 грн., пучок черемші — 5, щавель, петрушка, кріп — 3, цибуля — 1 грн. за пучок. Рання капуста білокачанна — по 15 грн. за кілограм.
Зелена овочева гама розбавляється грецькою полуницею (40 грн. за кілограм), помідорами з Ізраїлю (24 грн.), яблуками (12—18), бананами (16). Заморські фрукти не зникали з прилавків і в люті морози, тому високі ціни на них не шокують, а швидше стали звичними.
Овочі тривалого зберігання на весняних прилавках помітно додали в ціні. Картоплю продають за 4 грн., моркву — 5, цибулю — 3, буряк — 4.
Молоко — 8 грн. за літр, сметана — 35 грн. за кілограм, сир кисломолочний — 35 грн., бринза — 50 грн., масло вершкове — 60 грн.
Незвично малолюдно в м’ясних відділах і рибних рядах. Сом, приміром, коштує 60 грн. за кілограм, оселедець малосольний — 25 грн., кілька — 20 грн.
Курятина йде по 40 грн. за кілограм, крильця курячі — 26 грн. Свинину в середньому купують за 55 грн., яловичину — 60 грн. Ковбаса «Любительська» — 62 грн., «Лікарська» — 50 грн.
Найближчим часом на ринках Одеси очікується поява полуниці з Вилкового — там традиційно вирощують ранню солодку ягоду. На підході — огірки та помідори із села Маяки Біляївського району. Постачання цієї продукції дасть змогу збити ціну на ранні овочі. Ну, а з поставками із сусідньої Молдови ранньої черешні можна буде сказати, що фруктово-овочевий сезон в Одеській області стартував.
Одеська область.