Підтримка юних обдарувань, газифікація сіл, розвиток фізкультури і спорту — такі питання домінували під час поїздки Голови Верховної Ради України Володимира Литвина на Житомирщину у святковий день 2 травня.

Будь-яке самозаспокоєння означає поразку

Немає неталановитих дітей, є недостатня увага до них, неналежні умови в сім’ї. Таку думку глава парламенту висловив під час зустрічі з педагогами, учнями та батьками у гімназії в райцентрі Баранівка. Допомогти кожній дитині розкритися, зробити все, щоб у неї була перспектива, вважаю сьогодні своїм завданням номер один, сказав В. Литвин. Щоб не загубитися в житті, потрібні постійна праця, самоконтроль і чітко визначена мета, до якої повинен іти, попри будь-що, при цьому залишатися людиною. Будь-яке самозаспокоєння означає поразку.

В. Литвин подарував гімназії книги в рамках акції «Книга повертається в школу», вручив гранти благодійного фонду «Майбутнє Полісся» дітям, які мають вагомі здобутки в навчанні, творчості, спорті і громадському житті. Також було відзначено вчителів, які підготували переможців конкурсів, олімпіад, спортивних змагань, а також багатодітні сім’ї району. В. Литвин вручив відзнаки шести матерям-героїням, що проживають у Баранівському районі.

Газ — дорогий, але бажаний

Наступна зустріч — із жителями села Дубрівка цього ж району. Їх найбільше хвилює, коли сюди прийде газ. Керівник парламенту зазначив, що Житомирщина відстала в цьому плані: в області газифіковано близько 35 відсотків населених пунктів порівняно з 52 відсотками у середньому по Україні. Він підкреслив, що для того, аби довести показник газифікації до середніх по Україні, потрібно додатково 600 мільйонів гривень. Але це за умови, якщо виконати всі роботи швидко, адже ціни постійно зростають.

Тема газу домінувала і в селі Орепи Новоград-Волинського району. Володимира Литвина запросили сюди виконати почесну місію — запалити символічний газовий факел. За те, що газ нарешті прийшов сюди, люди вдячні Володимиру Литвину: додаткова субвенція на соціально-економічний розвиток району дала змогу прокласти більше шести кілометрів підвідного газопроводу.

Без спорту було б нецікаво

А затим було спортивне свято у Новограді-Волинському (на знімку). Почалося воно з відкриття пам’ятної дошки, на якій викарбувано прізвища тих, хто зробив найбільший внесок у розвиток спорту в місті. Керівник парламенту привітав уболівальників, які зібралися на стадіоні, спорудженому 65 років тому, з відкриттям футбольного сезону, вручив відзнаки кращим спортсменам, а міській футбольній команді «Авангард» — спортивну форму та інвентар. У свою чергу, капітан команди запросив його стати почесним членом цього футбольного клубу.

 

Житомирська область.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.

ДОСЛІВНО

Володимир Литвин про пропозиції перенести футбольний чемпіонат з України в Іспанію:

«Євро-2012 має пройти в Україні і Польщі. Крапка. Якщо хочете — знак оклику. Нагнітання негативізму і страхів є недоречним. Все відбудеться штатно, хоча ніхто не говорить, що у нас немає проблем. Ми — живе суспільство, живий організм. Думаю, саме з таких міркувань треба підходити до цих питань».