Учора відбулося відкриття 20-ї Програми стажування у Верховній Раді України 2014—2015 років. Її учасниками стали 99 інтернів. 

З привітанням до молоді звернувся заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський: «Шлях, який ви сьогодні починаєте опановувати, — це, насправді, основа вашого зростання, основа життя. Тому бажаю, щоб цей шлях, який ви розпочинаєте, був цікавий, насамперед, для вас. Бо саме цікавість дає мотор для вдосконалення».

За його словами, шлях буде складний, веселий і цікавий, що дозволить загартувати себе, як людину, а відтак бути незламним фахівцем. «Куди б життя вас не закинуло, ким би ви не стали, але цей унікальний час для вас — величне здобуття знань, яких ви ніде більше не отримаєте. Ви будете високоосвічені і бачитимете, як творяться закони в нашій країні та розвивається Українська держава», — наголосив заступник глави парламенту.

Руслан Кошулинський також побажав інтернам гумору, без почуття якого неможливо самовдосконалюватися. «Якщо ви знайдете мужність у собі, і почнете сміятися з себе, тоді ви почнете вдосконалюватися», — сказав він та закликав молодь не дивуватися парадоксальності, яка подекуди має місце в стінах Верховної Ради.

Завдяки багаторічній співпраці з Програмою стажування, зауважив Руслан Кошулинський, вже є, зокрема, випускники, котрі досягли вищих висот суспільного визнання, починаючи від депутатського корпусу і закінчуючи членами Кабінету Міністрів.

У свою чергу Посол США в Україні Джефрі Пайєт, звертаючись до інтернів, зазначив: «У парламенті, в якому вам доведеться працювати, імператив реформування буде набагато найважливішим, ніж раніше. Верховна Рада потребуватиме бачення, ентузіазму, відданості від таких людей, як ви».

На знімку: спільне фото на згадку.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.