У Рівненському центрі профтехосвіти державної служби зайнятості розпочнеться Тиждень професій сільськогосподарської галузі. У програмі — конкурси професійної майстерності, семінар-презентація для роботодавців, день відкритих дверей для фермерських родин, екскурсії слухачів на підприємства агропромислового комплексу, майстер-класи та виставки навчальної літератури.
Основною базою, де слухачі опановують професії сільськогосподарського профілю, є навчальне відділення у селі Олександрія Рівненського району. Для забезпечення освітнього процесу тут створено 12 навчальних кабінетів і стільки ж майстерень, 2 лабораторії, парк сільськогосподарської техніки, легкових та вантажних автомобілів. Також обладнано теплицю, пасіку, функціонує навчальне господарство, яке співпрацює з Інститутом сільського господарства Західного Полісся Національної академії аграрних наук.
Рівненський центр профтехосвіти державної служби зайнятості співпрацює з багатьма агроформуваннями Рівненщини та сусідніх областей, навчаючи на їхнє замовлення робітників фермерського господарства, трактористів-машиністів, водіїв транспортних засобів, слюсарів з ремонту автомобілів, рихтувальників, слюсарів-ремонтників та інших кваліфікованих робітників.
За словами директора Рівненського обласного центру зайнятості Івана Ткачука, метою Тижня є презентація роботодавцям можливостей підготовки кваліфікованих працівників, розширення співпраці та вдосконалення навчального процесу.
Про це повідомила фахівець із зв’язків з громадськістю та ЗМІ Рівненського обласного центру зайнятості Світлана СТЕЛЬМАЩУК.