Від Дніпропетровської області вже є 46 кандидатів на участь у ХІV Параолімпійських іграх 2012 року. Один із них — майстер спорту України міжнародного класу Вадим Нестеренко. 

Він кандидат номер один, але через те, що його колінні протези були зношені, участь Вадима в літніх іграх була під загрозою зриву. Тепер завдяки підтримці місцевої влади це питання вирішено. На придбання комплектуючих до протезів було витрачено 86 тисяч гривень.

— Допомога інвалідам від держави вкрай необхідна. Завдяки цьому такі, як я, не залишаються десь на узбіччі життя, а дають користь країні, — сказав Вадим Нестеренко.

Вадим — випускник Дніпропетровського державного університету. Має значні успіхи в міжнародних змаганнях, входить до збірної команди України з кульової стрільби серед спортсменів-інвалідів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Цьогоріч Дніпропетровські спортсмени-інваліди вже взяли участь у 44 всеукраїнських заходах, де вибороли 12 золотих, 5 срібних та 4 бронзові медалі. На міжнародних змаганнях спортсмени отримали 3 золоті та 3 срібні нагороди.

До складу національних збірних команд України з різних видів спорту серед інвалідів входять 131 спортсмен.

Фото прес-служби облдержадміністрації.

Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова вручає комплектуючі Вадиму Нестеренку.