Нині немає жодних об’єктивних підстав для блокування роботи парламенту. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у прямому ефірі телеканала «Рада» у п’ятницю.
За словами В. Литвина, «відбувається політичний процес, виборча кампанія», і для здобуття перемоги на виборах використовують будь-які засоби.
«Парламент і країна є заручниками справи Тимошенко, — сказав глава парламенту. — І блокування триває тому, що в суботу має розпочатися чи продовжитися наступний судовий процес проти Юлії Тимошенко». 
Голова Верховної Ради також зазначив, що народні депутати — члени фракцій «БЮТ-«Батьківщина» і «Наша Україна—Народна самооборона», які з другої половини дня вівторка блокують сесійну залу, не отримають зарплату за цей час.
Крім того, В. Литвин звернув увагу на відсутність будь-яких порушень законодавства і процедурних норм під час обрання Валерії Лутковської на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Водночас він зауважив, що обрання Уповноваженого «стало темою для політичних маніпуляцій і спекуляцій», оскільки представники опозиції заявляють про начебто порушення під час виборів на цю посаду.
Нині, сказав керівник парламенту, склалося «двовладдя»: нового Уповноваженого обрано, але не приведено до присяги, а згідно із законодавством до приведення до присяги новообраного Уповноваженого зберігає свої повноваження чинний.
Прес-служба Верховної Ради України.