Сесійна зала, 27 квітня
Учора опозиція продовжила пікетування трибуни і президії.  А тому засідання Верховної Ради вчергове не відбулося. Натомість на брифінгах представники опозиції і правлячої більшості спробували пояснити свою позицію.
— Якщо буде потрібно, то парламент завтра працюватиме, — сказав на брифінгу заступник керівника фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.
Оскільки, за його словами, вчора відбувалося засідання Кабінету Міністрів, на якому урядовці мали розглядати питання реалізації соціальних ініціатив Президента. Йдеться про виплати заробітної плати, пенсій, допомоги матерям, інвалідам, дітям, фронтовикам. А тому, якщо потрібно буде прийняти зміни до деяких законодавчих актів, то Верховна Рада працюватиме в пленарному режимі, наголосив Михайло Чечетов.
Водночас він заявив: «Ключ від вирішення проблем і виходу із ситуації, що склалася, слід шукати за круглим столом переговорів».
На його думку, можна знайти рішення і красиво вийти із нинішньої ситуації.
— Я вчора пропонував, і ця пропозиція залишається в силі, на нараді у Голови Верховної Ради Володимира Литвина. Розпочинаємо роботу сесії. Запрошуємо на неї Генерального прокурора і керівника пенітенціарної системи. Перериваємо роботу, даємо можливість виступити обом і ставимо запитання. Якщо потрібно буде, приймемо постанову за підсумками нашої розмови. Але, коли я оприлюднив цю пропозицію на нараді, опозиція перестала ходити на наради.
Природно, ми не можемо, як єдиний законодавчий орган, приймати рішення про порушення кримінальних справ. Ми не маємо права порушувати кримінальні справи щодо конкретних осіб. Це не наша парафія.
Можливо, вони розв’язання проблеми бачать у силовому варіанті? Досить ганьбити Україну. Якщо хтось сподівається красиво вийти з цього бруду, покладаючи надії на силовий варіант, то це їм не вдасться. Повторю, що з цієї ситуації треба вийти цивілізовано, демократично, по-європейськи.
Блокування незрозуміле і нелогічне
Таку думку висловив у своєму коментарі народний депутат фракції Партії регіонів Ярослав Сухий. Він вислухав брифінг, який проводили опозиціонери, і сказав:
— Я народний депутат багатьох скликань і для мене нинішнє блокування трибуни абсолютно не зрозуміле. Ми ні проти кого кримінальних справ не порушуємо. Це від нас не залежить. Ми нікого з роботи не відсторонюємо. Це також від нас не залежить, якщо це не входить у коло обов’язків Верховної Ради.
Ми не вирішуємо, куди, в яку частину тіла давати уколи. Це не наше питання, як кого лікувати.
А тому блокування трибуни Верховної Ради з цими трьома вимогами для нас незрозуміле і нелогічне.
А лідер фракції «БЮТ-«Батьківщина» Андрій Кожем’якін на вчорашньому брифінгу заявив: опозиція продовжуватиме блокування парламенту до повного виконання вимог щодо припинення знущання з Тимошенко в Качанівській колонії.
Він також зазначив, що жодна вимога опозиції досі не виконана.
«Ми підписали звернення до Президента для того, щоб він надав вказівки виконавцям, зокрема Генеральному прокурору Віктору Пшонці, щодо порушення кримінальної справи про притягнення до відповідальності осіб, які фізично знущалися з Тимошенко», — повідомив Кожем’якін.
Лідер фракції нагадав, що опозиція вимагає відсторонити від виконання службових обов’язків керівника пенітенціарної служби, а також негайно розпочати лікування Юлії Тимошенко за рекомендаціями іноземних лікарів.
Фото з цієї події  шукайте у фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.