27 квітня опівдні на трамвайній зупинці на вулиці Сєрова в центрі Дніпропетровська стався вибух. Вибуховий пристрій, швидше за все, було закладено в урну. В зупиненому в той момент трамваї вибито шибки, є потерпілі: одну жінку затисло в машині вибуховою хвилею, допомогу надано ще двом жінкам і одному чоловікові. Але, як з’ясувалося, це був лише перший із серії вибухів.
На час підготовки матеріалу, на 14-ту годину, в місті сталися ще вибухи: біля кінотеатру «Батьківщина», парку Глоби, на вулицях Шмідта й Короленка. За попередніми даними МНС, постраждали 27 осіб, 25 з них госпіталізовано. На місцях вибухів працюють рятувальники й міліція.
В обладміністрації запевняють, що потерпілі забезпечені всім необхідним, одному проводиться операція з ампутації кінцівок. «Для нас це черговий виклик, для всієї країни, ми подумаємо, як відповісти гідно. Думаю, розберемося», — сказав Президент України Віктор Янукович. Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, генеральний прокурор Віктор Пшонка, перший заступник голови Служби безпеки Петро Шатковський, працівники центрального апарату МВС та СБУ терміново відбули до Дніпропетровська. Прокурор області порушив кримінальну справу за статтею «теракт».
Фото Максима ШВЕЦЯ (УНІАН).