Цього разу справжня трагедія розігралася у Деснянському районі столиці. Важкі травми в дорожньо-транспортній пригоді отримав 11-річний хлопчик, який намагався перейти дорогу по нерегульованому пішохідному переходу на вулиці Оноре де Бальзака. За попередніми даними, дитині не надав перевагу в русі водій автомобіля «Хюндай». Маленького пішохода з закритою черепно-мозковою травмою, струсом головного мозку, забиттям тіла було доставлено до дитячої лікарні.
А вже через декілька хвилин, на цій самій вулиці не розминулась вантажівка «JAC» і «Деу Ланос». Внаслідок зіткнення двоє маленьких пасажирів, які перебували на задньому сидінні легковика — двох та чотирьох років, отримали травми та були госпіталізовані. Якби діти сиділи в автокріслах, можливо, таких наслідків удалося б уникнути.
— На жаль, у столиці й далі фіксуються випадки, коли водії порушують правила перевезення дітей у салоні автомобіля та не надають перевагу в русі на пішохідних переходах. Тільки у квітні вже зареєстровано 20 ДТП, у яких отримали травми 22 неповнолітніх (3 пасажира та 18 пішоходів), — каже начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Курінний. — Наші співробітники кожного дня чергують біля пішохідних переходів поряд з навчальними закладами, виявляють і попереджують порушення ПДР. Водночас я хотів би нагадати всім учасникам дорожнього руху, що потрібно бути уважними та неухильно дотримуватись ПДР. Водіям не порушувати швидкісний режим і дистанцію руху, а наближаючись до пішохідних переходів, завчасно знижувати швидкість. А пішоходам переходити дорогу тільки в дозволених місцях.
За словами А. Курінного, лише за минулі вихідні в Києві сталося чотири дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей, у яких отримали травми п’ятеро неповнолітніх.
Вл. інф.