Екстремали вже на старті
Своє 350-річчя Івано-Франківськ святкуватиме протягом двох тижнів. Про це на прес-конференції повідомив міський голова Віктор Анушкевичус. Розпочне марафон святкових заходів фестиваль екстремальних видів спорту 
«Х-Гуцулія», який стартує 28 квітня. А головні урочистості перенесено з 7 травня (день заснування міста) на вихідні — 5—6 травня. За словами міського голови, передбачається, що участь у них візьмуть Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та міністр культури України Михайло Кулиняк.
Урочистий прийом іноземних делегацій проходитиме у приміщенні пасажу Гартенбергів. Свою участь у святкуванні вже підтвердили 28 делегацій із міст-партнерів та дипломатичних представництв іноземних держав. Планується підписання угоди про партнерство з російським містом Сургут, в якому мешкають багато вихідців з Івано-Франківська та області. Святкові заходи відвідають також офіційна делегація Смоленська на чолі з міським головою — уродженцем Прикарпаття Олександром Данилюком та близько 20 представників Асоціації міст України.
Незважаючи на те, що, за словами міського голови, поки що не отримали на святкування жодної копійки з державного бюджету, подарунки все-таки будуть. Віктор Анушкевичус повідомив, що в Івано-Франківську відкриють пам’ятний знак першій українській церкві у сквері біля площі Ринок, відреставрований бастіон Станіславської фортеці (це спільний проект міської влади та інвестора), а в Муніципальному фізкультурно-оздоровчому комплексі — найбільший в Івано-Франківську зал для ігрових видів спорту. Як подарунок від компанії «Київстар» місто отримає підсвітку міської ратуші, а від компанії «Електролюкс» — дитячий ігровий майданчик в парку воїнів-інтернаціоналістів.
На знімку: івано-франківська міська ратуша.
Грошей вистачить на кілометр дороги
Івано-Франківщина отримала кошти на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності. Субвенція з держбюджету становить аж 2 234,4 тисячі гривень. За словами першого заступника начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області Миколи Кузьми, це перший цього року транш. На прохання «Голосу України» Микола Миколайович прикинув, що грошей вистачить на проведення капремонту одного кілометра асфальтової дороги, або 22 кілометрів гравійної. Скільки в області налічується комунальних доріг і який їхній загальний кілометраж, невідомо. Щодо доріг загального користування в області, то на них у держбюджеті видатки не передбачено, тому проводитимуть лише ямковий ремонт.
Фото автора.