В Одесі завершився підготовчий етап планування україно-американських військово-морських навчань «Сі Бриз-2012» у рамках довгострокової програми «Партнерство заради миру». Вони відбудуться у липні нинішнього року на військових полігонах Одеської області й у північно-західній частині Чорного моря.

Сформовано об’єднаний штаб з проведення навчань, розроблено концепцію. Уперше в нинішньому році в «Сі Бризі» разом із представниками 12 країн-учасниць будуть задіяні військово-морські сили Об’єднаних Арабських Еміратів, Народної Республіки Бангладеш, Алжирської Народно-Демократичної Республіки й Катару.

Заступник командувача ВМС України з бойової підготовки — начальник управління бойової підготовки капітан першого рангу Денис Березовський заявив, що «при плануванні навчань, як і раніше, використовувався досвід власних миротворчих операцій, зокрема, участь фрегата «Гетьман Сагайдачний», корветів «Тернопіль» і «Луцьк» у антитерористичній операції НАТО «Активні зусилля» у Середземному морі, а також напрацювання збройних сил інших країн у сфері міжнародної безпеки».