Учора в столиці вшановували пам’ять жертв та ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи. Протягом дня у різних районах міста проходили мітинги-реквієми та поминальні молебні. За участі Прем’єр-міністра країни, урядовців та представників київської влади також відбулося покладання квітів до Меморіального кургану Героїв Чорнобиля на території церкви св. Архангела Михаїла.
Водночас чимало самих ліквідаторів займалися вже звичною для себе справою — готувалися до акції протесту. На місце її проведення прийшли з респіраторами. Із них виклали своєрідний курган із хрестом, провели молебень в пам’ять про своїх загиблих товаришів і пішли «у бій». Із вимогою повністю виплачувати нараховані судами пенсії та компенсації під стіни Верховної Ради України вийшло кількасот чорнобильців. На мітинг вони з’їхались з усієї країни. Організатори наголошують, що дана акція є мирною. І на меті має, мовляв, тільки відновлення справедливості: щоб ті люди, які ціною свого здоров’я рятували всю Європу від радіаційного впливу, сьогодні жили гідно.
Ще одна з вимог протестувальників — відставка Прем’єр-міністра. Учасники акції запевняють: якщо їх не буде почуто й цього разу, далі вимагатимуть відставки самого Президента. В тому, що свого таки доб’ються, — переконані. Мовляв, якщо свого часу їм вдалося зупинити атом, то зараз зупинять і «бєспрєдєл». До речі, приєдналося до мітингувальників і чимало народних депутатів від опозиції.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.
Інші фото з цієї події  шукайте в фотомагазині на сайті www.golos.com.ua.