За своїми масштабами конструкція арки Чорнобильської АЕС не матиме аналогів у світі.
Учора Президент України Віктор Янукович взяв участь у церемонії запуску технологічного циклу будівництва арки Чорнобильської АЕС.
«Ми є свідками визначальної події у перетворенні об’єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему — будівництва арки Чорнобильської атомної електростанції», — підкреслив глава держави.
«Успішна реалізація цього проекту гарантуватиме екологічну безпеку всіх прилеглих територій, унеможливить потрапляння радіації в атмосферу», — наголосив В. Янукович.
Президент додав, що великі надії в цьому зв’язку покладаються на професійну команду, яка працює на будівельному майданчику ЧАЕС. Йдеться як про замовника проекту — Чорнобильську АЕС та західних консультантів групи управління проектом, так і про виконавців — СП «Новарка». Глава держави подякував усім учасникам за якісне виконання завдань на підготовчому етапі монтажу арки.
В інтерв’ю журналістам на Чорнобильській АЕС після церемонії запуску технологічного циклу будівництва арки нового безпечного конфайнменту Президент заявив, що влада здійснює послідовну політику щодо соціального захисту чорнобильців.
Учора Віктор Янукович також звернувся до українського народу в зв’язку з Днем Чорнобильської трагедії, повідомляє прес-служба Президента. «Багато рятівників-чорнобильців назавжди втратили здоров’я там, поблизу реактора. Всім і кожному, хто рятував світ від смертельної загрози, хто в цей час виконує складні завдання із подолання наслідків аварії, низький уклін», — йдеться у зверненні.