Неурядові організації разом з владними структурами мають докладати зусиль до створення умов для безпечного життя людства.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у четвер під час зустрічі з делегацією міжнародної організації «Грін Крос Інтернешнл» на чолі з її керівником Олександром Ліхоталем.

В. Литвин зауважив, що нинішня зустріч відбувається у день роковин Чорнобильської трагедії. «Світ фактично почав нове літочислення з 26 квітня 1986 року», — сказав він. Водночас керівник парламенту зазначив, що про чорнобильську проблему «світ швидко забув», і зарубіжні партнери досі не виконали в повному обсязі свої зобов’язання.

За словами Голови Верховної Ради, для мінімізації наслідків трагедії на ЧАЕС у державному бюджеті щорічно передбачаються мільярдні кошти, різні аспекти цієї проблеми регулюються понад тисячею правових актів. Нині в Україні проживають 2 млн. 300 тис. осіб, які мають статус чорнобильців, з них 500 тис. — діти.

У цьому контексті В. Литвин висловив вдячність «Грін Крос Інтернешнл» за допомогу, що її надає організація з різних чорнобильських програм. «Ваша організація перебуває на вістрі проблем, яким людство має дати адекватну відповідь, опікується складними проблемами і виконує надзвичайно відповідальну місію», — сказав він.

Прес-служба Верховної Ради України.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.