Позавчора на черговому засіданні прес-клубу з представниками ЗМІ зустрівся куратор українського суддівського корпусу П’єрлуїджі Колліна. Основна тема розмови — матч «Шахтар»— «Динамо».
— Картку Гармашу було показано за те, чого не було, тобто за повернення на поле. Травмованому гравцю може бути надана медична допомога за межами поля. Мова не йде про затягування гри, інакше допомогу могли б надати на полі. Та щоб повернутися, треба почекати і зайти з лінії воріт або бокової, залежно від того, чи зупинено гру.
Вакс не проконтролював ситуацію, не переконався, що гравець і два лікарі перемістилися з точки, що була за 70 см від межі поля. Після того, як сказав вийти з поля, він побіг до центру і подумав, що лікарі та гравець вийшли. Тому, побачивши Гармаша, суддя вирішив, що той залишив поле і повернувся без дозволу. І тут відповідальність на головному рефері, а не на четвертому. Саме він зобов’язаний переконатися, що гравець залишив поле і можна продовжити гру. Помилка, на жаль, груба.
Якщо забрати цей епізод і зробити вигляд, що його не було, то Вакс провів хороший матч, з помилками, але всі інші важливі рішення були прийняті правильно.
— Які можливі санкції до Вакса, котрий змінив формулювання причини вилучення Гармаша у протоколі?
— Комітет арбітрів відкрив дисциплінарну справу. Вакс не судить, бо за регламентом Комітету арбітрів, тих, проти кого  порушено справу, усувають від проведення матчів. Справу відкрили за статтею 26 регламента Комітета арбітрів. Рішення може бути у діапазоні від відсутності покарання, якщо нічого не відбулося, і до довічної дискваліфікації. Рефері може подати апеляцію до ФФУ.
***
Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Плей-оф. 1/4 фіналу. 24 квітня. «Говерла» — «Азовмаш». 77:79 (17:17, 24:26, 14:23, 22:13). Рахунок у серії став 1:3, і маріупольці вийшли до 1/2 фіналу.