Відновлення зруйнованої штормом набережної в Алушті триває відповідно до графіка й буде завершено до початку літнього курортного сезону.
Як повідомив Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим Анатолій Могильов, у зв’язку з несприятливими погодними умовами роботи з відновлення почалися пізніше від запланованого строку, але це не зашкодить виконати все до початку курортного сезону. «Ми розраховували почати роботу ще в лютому, але ви бачили, яка була зима?.. Будівельники працюють у посиленому режимі й запевняють, що відновлювальні роботи поетапно завершать до кінця травня. До сезону Крим буде готовий», — підкреслив глава кримського уряду. А. Могильов також зазначив, що кошти, виділені з резервного фонду державного бюджету (43,7 млн. грн.) на ліквідацію наслідків шторму, уже частково надходять. Крім цього, виділено гроші з республіканського бюджету. Платять і місцеві підприємці.
Нагадаємо: 7—8 лютого 2012 року в результаті шторму були пошкоджені берегоукріплювальні споруди південного узбережжя Криму.
Відкрили Почесне консульство Німеччини
У Сімферополі врочисто відкрили Почесне консульство ФРН. У церемонії взяли участь перший заступник Голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков, заступник Голови Верховної Ради АРК Григорій Іоффе, Постійний представник Президента України в Криму Віктор Плакида.
«Ялта, Євпаторія і Сімферополь мають побратимів у Німеччині, ці міста активно працюють, обмінюються досвідом, культурними колективами», — зазначив Павло Бурлаков і побажав Почесному консулові ФРН у Сімферополі Ігорю Огороднику успішної роботи. «Я буду радий, якщо нам удасться залучити в Крим великі німецькі підприємства з великими інвестиціями», — заявив, у свою чергу, Надзвичайний і Повноважний Посол ФРН в Україні Ганс-Юрген Гаймзьот.