Прес-служба КМДА оприлюднила інформацію: Київська адміністрація має намір створити статут Андріївського узвозу — разом з громадою, щоб унеможливити подальше руйнування історичної вулиці. 
Документ закріпить «цілковиті гарантії недоторканності автентичних фасадів та історично сформованого архітектурного ансамблю вулиці».
Нині КМДА підготувала та подала на розгляд депутатів Київради зміни до Статуту територіальної громади Києва. Вони дадуть змогу затверджувати статути вулиць зі статусом пам’яток містобудування місцевого значення. З тим, щоб «унеможливити в подальшому будь-які спроби варварської руйнації історичної частини міста». А голова КМДА Олександр Попов підкреслив: «Наголошую, що не лише Андріївського узвозу, а й інших історичних і культурних святинь Києва. Це унеможливить проведення будь-яких будівельних робіт на Андріївському без погодження з громадою. Так ми зможемо захистити одну з найстаріших вулиць Києва раз і назавжди».
Оце так новина! А досі про те, що Андріївський узвіз, за законодавством, мав цілковиті гарантії недоторканності автентичних фасадів та історично сформованого архітектурного ансамблю вулиці міська влада що — не здогадувалася? Адже це з її згоди Андріївський і зруйнували...
На знімку: Андріївський узвіз сьогодні: чи будують, чи руйнують...
Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.