Столична влада обіцяє з розмахом відзначити 1530-річчя Києва. Мешканців і гостей міста обіцяють здивувати проекційним 3D-шоу та шоу феєрверків із лазерними спецефектами.
 На різних майданчиках плановано щонайменше три концерти, приурочені до Дня Києва, повідомляє прес-служба КМДА та ознайомлює з програмою.
Святкування розпочнуться 19 травня. Цього дня у галереї мистецтв «Лавра» відкриється фотовиставка «Новий погляд на Київ», яка триватиме до 23 травня.
20 травня в Національному палаці мистецтв «Україна» відбудеться перший фестиваль мистецтв «Таланти твої, Києве».
Із 21 до 25 травня у закладах культури міста триватиме міжнародний мистецький фестиваль «Молодіжні Дельфійські ігри: зустріч представників столиць країн-учасниць СНД і Європи».
Мистецьку премію «Київ», за традицією, вручать 24 травня у Колонній залі КМДА.
25 травня у парку Дружби народів — відкритий Кубок міста з повітроплавного спорту. Змагання триватимуть до 27 травня.
Урочистий концерт, присвячений Дню Києва, відбудеться 25 травня у Національному палаці мистецтв «Україна». Цього само дня в столиці розпочнуться два фестивалі — ІV фестиваль міської культури «І Love Kіev» та ХХІІ міжнародний фестиваль «Музичні прем’єри сезону».
26 травня о 10 год. на Михайлівській площі стартуватиме Всеукраїнський парад велосипедистів. А об 11 год. у Національному музеї народної архітектури та побуту України, що в Пирогові, відбудеться Київський відкритий фестиваль повітряних зміїв. А за годину — о 12-й, на вулиці Червоноармійській (біля будинку №19) розпочнуться міжнародні змагання з велосипедного спорту. О 14 год. буде відкрито нову нестандартну арт-галерею просто неба на вулиці Набережно-Хрещатицькій поблизу причалів № 1 та №2, зокрема під новим Гаванським мостом. О 20 год. на Софійській площі розпочнеться гала-концерт зірок класичної музики, який завершиться проекційним 3D-шоу «Нове обличчя стародавньої столиці». Цього само вечора відбудеться концерт на Майдані Незалежності. Проте подробиці концертної програми організатори поки що не розголошують.
Ранок неділі 27 травня розпочнеться зі спортивних подій. Зокрема, о 10-й ранку — підготовка до традиційного, 20-го відкритого міжнародного легкоатлетичного «Пробігу під каштанами». О 9 год. від вулиці Героїв Сталінграда, 7 стартуватимуть учасники чемпіонату міста з роликового спорту, а о 10-й на вул. Кіровоградській — міжнародні змагання з велосипедного спорту. На Співочому полі Печерського ландшафтного парку о 15 год. відбудеться фольклорно-мистецьке свято на схилах Дніпра. Увечері цього само дня киян і гостей столиці запрошують на Оболонську набережну, де о 20 год. їм запропонують молодіжну концертну програму, яка завершиться шоу феєрверків із лазерними спецефектами.
Тим часом у ЗМІ неодноразово оприлюднювалися дані щодо вартості святкування: місто на це спрямує з бюджету 5 млн. грн., а начебто ще стільки само у гулянку вкладуть спонсори. Утім, поки що імена благодійників КМДА не оприлюднила.