До екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко під час її переміщення із ЦКЛ № 5 до Качанівської колонії сили не застосовували. Про це під час брифінгу повідомив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін.
За словами Г. Тюріна, 23 квітня Ю. Тимошенко заявила, що 20 квітня її перевезли з колонії до ЦКЛ № 5 проти її волі та із застосуванням фізичного впливу. Прокурор Харківської області офіційно заявив, що перевірка цієї заяви почалася одразу після її надходження. У ході перевірки були опитані співробітники колонії, лікарі та інші свідки інциденту, що нібито мав місце. Було проведено низку експертиз. Також після заяви Ю. Тимошенко до неї приїхав судовий медик, щоб оглянути її й перевірити факт завдання тілесних ушкоджень. Однак екс-прем’єр, за словами Г. Тюріна, відмовилася від перевірки. Прокуратура прийняла рішення відмовити в порушенні кримінальної справи у зв’язку з відсутністю складу злочину.
Однак Г. Тюрін підтвердив, що Ю. Тимошенко таки довелося насильно вивезти назад у колонію, тому що лікарня — це не готель, перебувати в лікарні й не лікуватися — не має сенсу. За словами прокурора, ситуація була така: людина зібралася, одяглася, а потім лягла на ліжко й сказала, що нікуди не поїде. Відповідно до закону пенітенціарна служба мала право застосувати фізичний вплив, для того щоб виконати свої обов’язки.
Прокурор також зазначив, що триває прокурорська перевірка за заявою захисника С. Власенка у зв’язку з його недопуском до підзахисної під приводом санітарного дня. Г. Тюрін підкреслив, що на цей момент немає жодних перешкод для зустрічі захисника з Ю. Тимошенко: санітарний день у колонії завершено, вхід для адвоката вільний.
Коли верстався номер. Юлія Тимошенко оголосила голодовку в Качанівській виправній колонії Харкова. Про це 24 квітня заявив журналістам захисник Ю. Тимошенко Сергій Власенко. Офіційного підтвердження цієї інформації на момент передачі повідомлення в редакцію одержати не вдалося.
 
Харків.