Учора в Києві відбувся ярмарок вакансій «Будуємо кар’єру разом». Це пілотний проект Київського міського центру зайнятості з підбору кадрів для сфери інформаційних технологій. Відвідувачі мали змогу обрати майбутню професію, поспілкуватися з потенційними роботодавцями, отримати безплатні послуги з питань працевлаштування та взяти участь у різноманітних семінарах і майстер-класах.
Нині на ринку праці, особливо в ІT-сфері, попит не відповідає пропозиції. Тобто бажаючих працювати з високими технологіями багато, а ось вакансій, з’ясовується, не вистачає. Про це під час прес-конференції заявив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Сухомлин. Для того, щоб фахівці з цієї сфери знайшли працедавців, на ярмарку було представлено шість провідних компаній, які займаються розробкою та тестуванням програмного забезпечення. «Якщо інтернет-технології не увійдуть у наше життя, то ми відстанемо від усього світу на десятки років», — додав Віктор Борисович.
Загалом у заході взяли участь 76 роботодавців, серед яких як державні, так і приватні підприємства. Киянам запропонували близько 4 тисяч вакансій, серед яких 60 відсотків традиційно робітничі професії — ті, що є найбільш затребуваними на ринку праці. Кожен відвідувач мав змогу підійти до стенду компанії, яка його цікавить, переглянути список вакансій та заповнити спеціальну анкету кандидата на працевлаштування. Після цього справа вже за роботодавцем — він повинен зателефонувати, якщо зацікавився таким цінним кадром. За словами представника Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит», завдяки ярмарку вакансій вони завжди отримують гарних спеціалістів, тож сподіваються на такий результат і цьогоріч.
Як зауважив Віктор Сухомлин, увага має приділятись не лише працевлаштуванню, а й перекваліфікації. Саме тому на ярмарку було також представлено 22 освітні заклади — як вищі, так і профтехучилища. Їхні вихованці демонстрували свою майстерність у стилізованому «Місті майстрів», серед «мешканців» якого — кондитери, бармени, офіціанти, перукарі, кравці. Відвідувачі мали змогу зробити зачіску, манікюр, приміряти на себе професію, яка їх зацікавила.
Нагадаємо, ярмарок «Будуємо кар’єру разом» проводиться уже не вперше. Не в останню чергу завдяки цьому Київ утримує пальму першості серед усіх міст України за кількістю зайнятого населення.
Фото Олександра КОСМАЧА (Укрінформ).